Translate

Tuesday 2 January 2007

Irene's kleinzoon wordt niet erkend


Achterkleinzoon van wijlen koningin Juliana, achterneef van koningin Beatrix, enig kleinkind van prinses Irene én zoon van prins Carlos: de koninklijke banden van de in 1997 geboren Carlos Klynstra uit Hummelo zijn niet gering. Maar toch is het schattige ventje niet welkom in de paleizen en is er geen contact met zijn vader of diens familie. laatst stond Carlos Jr. weliswaar oog in oog met zijn tante Beatrix-toen hij samen met zijn moeder in hetzelfde hotel in Lech logeerde-maar zijn komst zorgde eerder voor paniek dan voor verbroedering.

De beveiliging van de koningin kwam zelfs bij Nederlandse fotografen portretten van Carlos en Brigitte vragen. Wat bezielt de volgens velen zo menselijke prinses Irene om geen contact te hebben met haar enige kleinkind? En is het terecht dat een jongen zijn familie van vaderskant alleen maar kent van televisie en foto's? Volgens buurtbewoners is Carlos Jr. een hartelijke en vrolijke jongen die dol is op ravotten in de bossen met vriendjes en vriendinnetjes. Hij is ook een verwoed golfer, een hobby die hij deelt met veel leden van de koninklijke familie. Er is geen DNA-test nodig om vast te stellen dat Carlos een zoon is van Carlos de Bourbon de Parme, de toekomstige Hertog van Parma.

Wie jeugdfoto's van de prins naast die van zijn zoon legt ziet de verbluffende gelijkenissen. Bovendien heeft prins Carlos in een nog cryptische verklaring kort na de geboorte van Carlos Jr. het kind al min of meer erkend. Via een woordvoerder zei hij:

'Carlos de Bourbon de Parme heeft veel sympathieke reacties ontvangen op het bericht. Hij hecht er mede daarom aan te laten weten dat het een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te willen worden, welke beslissing hij volledig respecteert. Er bestaat echter geen familierechtelijke betrekking tussen hem en de pasgeborene en het mag uitgesloten worden geacht dat die er zal komen. Carlos de Bourbon de Parme vraagt er deze begrip voor, speciaal bij de media, dat hij zich afzijdig zal houden en het ook niet gepast vindt op de achtergronden in te gaan'.

Alleen op het geboortebewijs van Carlos Klynstra ontbreken de namen van de prins. Voor kleine Carlos is het geen geheim dat hij behoorde tot de beroemste familie van Nederland. Zijn stamboom is indrukwekkend. Hij stamt af van beroemdheden als de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, de Oostenrijkse keizerin Maria Theresia, Willem de Veroveraar en Nederlandse vorstinnen als Wilhelmina en Juliana. Nu wellicht allemaal niet zo belangrijk, maar als hij zich later bewust wordt van zijn afkomst kan hij alsnog naar de rechter gaan om de naam en titels van zijn vader op te eisen.

Volgens Mr. Sewandono, destijds universitair docent constitutioneel recht en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, kan dit namelijk. Sewandono stelde in het Nederlands Juristenblad dat Carlos Jr. via de rechter zijn aanspraak op de adellijke titels kan afdwingen. Goede redenen om Carlos Jr. niet formeel te erkennen zijn er niet, meent de jurist Sewandono. Als vader Carlos zijn zoon erkent, heeft Carlos Klynstra recht op de adellijke titels van zijn vaderen diens achternaam. Carlos Klynstra wordt dan: Zijne koninklijke hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme.

Bron: www.koningkeizerrijken.info

No comments:

Post a Comment