Translate

Tuesday 29 April 2008

Adel in Limburg



Dit jaar zal een repertorium verschijnen over de adel in Limburg.

Het boek Adel in ‘Limburg’ Een verkenning biedt u volgens de auteur een compleet overzicht van geslachten die het ‘gezicht’ van Limburg mee hebben bepaald.
Lou Heynens, schrijver, kenner en publicist over adel en kastelen, inventariseerde de adellijke geslachten in Limburg vanaf 1590 tot 1960. Dat betekent 350 jaar adelsgeschiedenis.

In alfabetische volgorde beschrijft Heynens de geslachten vanuit diverse invalshoeken met als themapunten: herkomst van geslacht en adeldom, politieke functies en kastelenbezit. Dit resulteert in een naslagwerk; volgens de auteur het allereerste complete overzicht van 200 adellijke familie’s, verlucht met kwartierstaten, kasteel- en portretfoto’s, analyses en overzichten.

Het zal de geïnteresseerde niet verbazen dat veel geslachten hun oorsprong vinden in de provincies van de Zuidelijke Nederlanden of het vorstendom Luik, het huidige België.

U kunt het boek bestellen via Lou Heynens, St. Antoniuslaan 44-B, NL 6221 XK Maastricht. U kunt ook bestellen per E-mail: louheynens@planet.nl. Bij verschijnen ontvangt u de bestelling thuis met een betaalkaart.

No comments:

Post a Comment