Translate

Thursday 16 August 2007

R.A.U. Juchter van Bergen Quast opgenomen als Descendant member van de Descendants of the Knights of the Garter


Persbericht VBAN

Windsor Castle - De heer R.A.U. Juchter van Bergen Quast - Voorzitter van Vereniging Buitenlandse Adel in Nederland - is als Descendant member opgenomen in de vereniging van Descendants of the Knights of the Garter, St. George Chapel, Windsor Castle.

De heer Juchter van Bergen Quast stamt af van een Knight of The Most Noble Order of the Garter.

De Descendants of the Knights of the Garter maakt onderdeel uit van de Society of the Freinds of St George's and Descendants of the Knights of the Garter. De Engelse koningin is hiervan de patroon.

Koningin Beatrix is een van de leden van de The Most Noble Order of the Garter. Deze Orde is één van de oudste Europese ridderorden, ingevoerd in 1348 door Koning Eduard III van Engeland. De koningen van Engeland, nu die van het Verenigd Koninkrijk, zijn de soevereinen van de Orde. De troonopvolger, de Hertog van Cornwall, is vanaf zijn geboorte ridder in deze Orde. In de 19e eeuw kreeg het Britse kabinet de bevoegdheid om ridders voor te dragen. Sinds 1946 is het benoemen van Ridders weer het voorrecht van de Kroon. De Most Noble Order of the Garter is een zuiver hoofse en wereldlijke orde, die geen religieuze idealen nastreeft. Het eerste doel van de Orde is de machtige adel aan de vorst te binden. Dat de Orde uit twee keer twaalf ridders bestaat, doet vermoeden dat de Orde ooit een toernooigezelschap was.