Translate

Saturday 26 January 2008

Blauw Bloed


Op 31 januari hoopt koningin Beatrix 70 jaar te worden. 'Blauw Bloed' staat uitgebreid stil bij de verschillende rollen waarin we haar door de jaren heen hebben gezien. Ze is een hardwerkende vorstin, die haar roeping uiterst serieus neemt. Dat geldt voor haar rol in de regering, maar ook voor haar optreden als 'moeder des vaderlands', wanneer ons land werd getroffen door rampen. Ook is Beatrix in haar element als moeder, schoonmoeder en oma.

Jeroen Snel praat in de studio met Alex de Vries, verslaggever Koninklijk Huis voor De Telegraaf over het koningschap van Beatrix en over de resultaten van de Blauw Bloed-enquête ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van onze vorstin.

Oranjekenner Fred Lammers heeft een aantal persoonlijke anekdotes en karakterschetsen over de koningin.

Verder: een verslag van het werkbezoek dat koningin Beatrix afgelopen donderdag bracht aan het Marnix College in Ede. Een school die het belang van Europa graag onder de aandacht wil brengen. Het motto van het werkbezoek was dan ook 'Europe is Us'.

Ook aandacht voor het boek '70 jaar Beatrix, de mooiste foto's', dat volgende week verschijnt.

Een gesprek met kunstenares Annelies Hoek over haar ontmoeting met de koningin. En een overzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland.

Nederland 2
zaterdag 26 januari 2008
19:35 - 20:15(EO)
Blauw bloed

No comments:

Post a Comment